Blogi on kyllä todella epäkiitollinen tapa pitää asioita muistissa ja vielä julkisesti nähtävillä... Nyt kun katsoo mitä viime vuonna on asetettu tavoitteeksi voi vaan ihmetellä. Näin jälkeen päin ajateltuna voi vaan olla onnellinen että itse, oma perhe ja kaikki koirat on olleet terveitä. Monet ystävät ovat tänä vuonna sairastelleet itse tai kisakaverit on olleet loukkaantuneina tai muuten sairastuneet... Joten tälle vuodelle olenkin päättänyt nauttia harrastamisesta ja kisaamisesta ja elämästä ylipäätään. Samalla toivotaan kaikille toipilaille ystäville paljon, paljon paranemista! Treenaaminen tavoitteellisesti on hyvä asia mutta liika on liikaa. Kun koiria koulutetaan verenmaku suussa kesät talvet viitenä päivänä viikossa ei homma voi olla enää kivaa tai ei ainakaan jos pitää vielä käydä töissä, rakentaa taloa jne. Aina joku kärsii ja ehkä lopulta minä itse.

Pikku kertaus on kuitenkin ihan paikallaan. Kitka starttasi viime vuonna 45 kertaa tehden 11 nollaa, nolla prosentti oli näin ollen 24,4% eli edellisvuoden tasolla. 13 rataa päättyi tuloksessa 5 suurin osa näistä virheistä oli riman pudotuksia... Hyppytekniikka treenejä tehdään edelleen, mutta suurimmat ongelmata ovat kartturissa ja " mini-koira" ohjauksessa kun annan tilaa ja päästän irti niin homma pelittää. Agility vuoden kohokohtia olivat FMBB kisat Saksassa josta sijoituksena 16 harvimittava kielto alkuradasta ja SM kisat. Nyt on jo voitto ja tupla joten jospa tänä vuonna päästäisiin karsintoihinkin kun sinne viime vuonna niitä nollia niin ahkerasti kerättiin mutta treffit  Saksan maalla vei voiton niistä karkeloista.

Tokon osalta vuosi on ollut surkea, treenejä tehtiin kevään mittaan jonkin verran, mutta toko oli hyllyllä koko kesän. Saksan astutus reissun jälkeen tuli pieni toko kärpäsen purema ja treenasin sen verran, että kisoihin kehtasi lähteä. Kitka teki oman tasoisensa suorituksen jo selkeästi kantavana ja 3.tulos ja voittaja-luokan rotumestaruus. Jos jotain pitää vannoa tälle vuodelle niin hankin jostain sen halvatun koepaikan, että päästään edes uudestaan kokeilemaan, kaukot on jo paremmassa kunnossa joten kyllä se tästä.

Ja jälki... äitiysloman takia syksyn ainoa koe mahdollisuus jäi käyttämättä. Keväällä sitten kyllä me se JK2 sieltä kaivetaan. No viesti se on tilassa pitäis ja pitäis. Muutamia avoimessa maastossa tehtäviä treenejä on tehty mutta se on siinä enempää ei osaa eikä viitsi tehdä ilman opastusta. Kysyin joskus alkusyksystä HVK:n treenejä mutta ei sielläkään tuntunut olevan mitään tekeillä, täytyy vaan etsiä jostain porukka ei se koekunto varmaan muuten synny. Esineitä on tehty välillä tuolla hangessa motivaatio tuntuu olevan kohdallaan joten kevättä odotellessa.

Tämän vuoden ehdoton kohokohta oli kuitenkin 19.9 kun Kitka synnytti 7 ihanaa pentua. Kaikille pennuille löytyi mahtavat aktiiviset kodit. Kaikki tuntuvat olevan kovasti tyytyväisiä omiinsa ja toivotaan että niistä kuoriutuu jokaisen käteen sopivia treeni ja kisakavereita.

Hunni, noh se on sitten ihan oma lukunsa... Siitä tulee ainakin hauska jos ei muuta. Hunni esiintyi tänään tyylikkäästi Hyvinkään kisoissa Joulupukilta saamassaan ruudullisessa villapaidassa, joku sitten kommentoi osuvasti että se näyttää ihan silakalle kun paita litistää sen muuten niin pörröisen karvan..

Ja kisat no ne meni hyvin tupla nolla 2. ja 4. sija. Hypärille en keksinyt "sopivaa" ohjausta ja siihen se sitten kaatui. Videot löytyy tuosta sivu boksista. Tyyli oli hiukan öö epävarma mutta kokonaisuus pysyi jotenkin paketissa joten hyvä niin! Nyt oikeanlaista treeniä, rentoa tekemistä niin hyvä tästä tulee!