Maanantai iltana käytiin tekemässä Hunnin kanssa mutka putkea ja siivekkeen kiertoja ja pari lelulle irtoamista nyt jo kahden esteen takaa. Pikku mies oli mainio! Humppa karkasi jo ensimmäisen kerran putkeen, että tästä se lähtee.

Kitka teki lyhyen hyppy-treenin: Bend work viidellä hypyllä pari toistoa molemmin puolin, hyvin taipui ja kokosi. Jos tässä joulun pyhinä olisi aikaa niin voisi tehdä jotain niitä vaikeampia treenejä, eikä aina vaan suunnitella.

Elinan treeni oli tosi kiva, teknisesti selvittiin aika hyvin, mutta pientä hienosäätöä tehtiin. Elinalta tuli tosi hyviä vinkkejä mun surkeeseen vekkaamiseen ja niistoon. Lisäksi saatiin kotiläksyjä kontakteilta vapauttamisesta eli liike ennen käskyä tai käsky ennen liikettä mutta EI yhtäaikaa...

Hiottiin muurin viskileikkausta ekoilla kerroilla se onnistui, mutta ei ollut optimaalinen. Vekin ajoittaminen keinun pysäytyksen jälkeen oli mulle vaikea ja koira ei lähtenyt leikkaukseen oikein vaan jäi katsomaan mua eikä irronnut mun edelle. Viskileikkausta pitää ottaa taas tehokuuri etenkin kontaktin jälkeen tuntui olevan todella vaikea. Niistossa Elina huomautti, että otan jatkuvasti yhden askeleen taaksepäin ja päästä koiran tekemään turhaan "pitkän" lenkin. Taakse työntö tehtiin selkeämmin koiranpuolen kädellä ja niistokäsi tuotiin selvemmin riman yli, a vot! Tuli muuten super hieno niisto. Kitka teki hyvin useamman esteen leieroinnit ja haki hyvin kepit avokulmasta vaikka puomi oli puolenmetrin päässä aloituksesta. Puomilta jatkettaessa harjoiteltiin vekkiä, joka on mun klassinen moka ohjaus liian syvä vekki ja koira onkin jo esteen toisella puolella ja hups. Vekkiin tuli muutama hyvä vinkki eli ei muuta kun treenaamaan jospa kohta uskaltaisin tehdä muutaman vekin kisoissa! Loppuradasta oli vielä kunnon takaa leikkaus setti ja nekin toimi hienosta ei mitään epäröintejä. Nyt vaan toivataan, että pakkaset pysyy sillä tasolla, että päästää taas joskus treenaamaan jotain.. Sunnuntaina Valkealaan Helin ja Marjon kanssa joulukinkun sulatukseen.