Sunnuntaina oltiin Kitkan kanssa Oreniuksen treeneissä. Juha oli suunnitellut meille haastavan vedätys radan. Oma kunto oli suhteellisen pohjalukemissa mutta kyllä se kuvio onnistuttiin runtaamaan läpi muutaman puuskutus kerran jälkeen! Aika räväkkä vedätys tyyli sopii Kitkalla joten edellä tullaan menemään jatkossakin radoilla. Kontakti esteistä puhuttiin Juhan kanssa paljon ja todettiin että lisää vauhtia ja itsenäisyyttä tarvitaan etenkin puomilla. A sujui läpi juoksuna hienosta keinulle ei ongelmaan kun oltiin ihan vieressä puomi oli haastavahko koska lähestyminen oli vinosta ja matka tosi lyhyt. Virhe taisi tulla kuitenkin vain kerran.  Toiveissa olis treenata keväällä jossain vaiheessa Juhan valmennus ryhmässä Kitkan kanssa, mutta katsotaan onko tilillä rahaa ja löytyykö sopivaa iltaa. Muuten rata sujui hyvin, takaa kierrot ja sylkkärit onnistuivat hyvin. Treenin loppupuolella Kitka valui jatkuvasti pers jätön jälkeen kepeille vaikka piti mennä vieressä olevaan pussiin. Kun huomautin asiasta se paineli A:n kontaktille seisomaan eli tarjosi jotain minkä ainakin osaa... Persjättö vaihdettiin valsiin niin onnistui paremmin mutta ei mikää säväyttävä suoritus kuitenkaan. Kitkasta huomasi että pussia ei myöskää ole tullut harjoiteltua niin että sieltä käännytään johonkin joten jossain vaiheessa on syytä tehdä siitä ihan oma treeni.

Maanantaina käytiin tekemässä PK-tottista omalla kentällä tehtiin lyhyellä kaavalla kaikki liikeet ja hyvin toimi Kitka oli motivoitunut ja aika täsmällinen kivaa oli treenata. Liikkeiden lopuksi otin pitkän paikallaanolon n. vartti makasi siististi kun ei ollut mitään ihmeempiä häiriöitä. Paikallaanolon lopuksi otin uuden virittäytymisen ja vähän käännöksiä, hyvin jaksoin Kitka taas innostua asiasta

Tiistaina pääsin ajoissa töistä joten ajattelin tehdä Kitkalle lyhyen jäljen metsään. Jälki oli n. 200m ja 2 keppiä plus vara. Otin jäljelle lähdön n. 10m janalta, Kitka nosti jäljen ok vaikka tarkastikin takajäljen ja korjasi suunnan itse oikein. Jälki ajatus on muhinut selvästi talven aikana ja nyt jäljelle löytyy jopa pientä vetoa uudet valjaat saattaa kyllä vaikuttaa asiaan. Ensimmäinen keppi ei noussut suoraan vaan merkkasi sen mutta meinasi että  tästä voidaan jatkaa suoraan, onneksi olin kerrankin valpaana ja liina kireällä en päästänyt sitä eteenpäin. Lopulta otti kepin josta palkaksi leikki lypsykumilla rauhoittuminen ja nami-> uusi lähetys. Kitka jäljesti hyvin ja söi aika mukavasti seuraavan kepin merkkasi jo huolellisemmin mut onnistui siirtämään sen tassulla kaatuneen karahkanalle, kehulla se kuitenkin raapi kepin esiin taas kunnon palkka ja nami. Päätin että käytän varakepin ja se oli hyvä valinta, varakeppi nousi heti ja palkaksi tuli kunnon leikki. 

Ruuan jälkeen ajoin Purinalla tottistelemaan ennen Timon agility treenejä, otin pitkän suoraan ja nopeuden muutoksen seuraaminen oli aivan nappi suoritus. Liikkeestä maahan ja luoksetulo sama homma hyvä nopea maahanmeno innokas luoksetulo ja nopea hyvä eteenistuminen tuli tosi hyvä mieli! Silmänisku Sitten treenattiin patukalla hyppynoutoa joka menee jo aika kivasti, liike on vietikäs ja innostunut, kyllä siitä vielä hyvä saadaan. Nina ja Ace tulivat myös treenaamaan ennen agility treenejä joten päätin että Kitka pääsee ottamaan häiriö paikallaanolon... Vielä ennen paikallaan oloa otettiin isolla kapulla nouto ja tolpan kiertoa yms. Nouto oli ok  ja ote paranee kokoajan.

Agility treeneihin kaivoin Pepin naftaliinista ja voi että kun pikku koira voi olla onnellinen kun se pääsee juoksemaan agilityä! Pepin treeni meni hyvin vaikka vähän pääsikin piiputtamaan... intoa jäi niin että Imatralla ollaan jo ihan iskussa! Nauru Kitkan kanssa vedettiin sama treeni, Kitka kulki hyvin mitä nyt ohjaaja ei meinannut osata tehdä sylkkäriä, kun mun kädet alkoi mennä sinne minne piti niin johan sujui. Keppien aloitus UPEASTI avokulmaan! Kitka treenasi viiden hypyn kujaa persjätöillä ja hyvin meni vaikka niitä ei ihmeemmin olla treenattu. Jatkossa tulen tekemään entistä enemmän persjättöjä koska ne tuntuu toimivan Kitkalle hyvin ja niillä vedättäminen tuntuu aika luontevalle mullekkin. Kokonaisuutena kiva treenipäivä kun kerrankin kaikki koirat toimii hyvin!