Otin Kitkalle perjantailta yhden virallisen kisan, jotta päästäisiin kokeilemaan alustaa ja pysäyttämään kontaktit viikonlopun kisoja varten. Tuomarina oli Savioja, joka oli tehnyt minusta oikein mukavan radan tein kakkosesteelle niistopersjätön, joka onnistui tosi hienosti samoin suoran putken putkijarrutukset menivät hyvin. Ainoa paikka, jossa itse ohjasin huonosti oli keinun jälkeen hyppylle, jonka takana valssasin päästin koiran keinulta turhan aikaisin ja Kitka hyppäsi hypyn laakana vinoksi ja teki kilometrin lenkin. Joka tapauksessa kiva kiekura hyvät kontaktit ja hyvin onnistunut putki-puomi valinta. Etevä pikku-mali!  Sijoitus taisi olla 13. kovassa seurassa...

Launtain ohjelmassa oli joukkuekisa, no joo ensinnäkin mikä rata?!? Ei missään nimessä mahdoton mutta ei mikään joukkuerata.. Kitkan kanssa oltiin SBKY:n joukkueessa jossa oli mukana Laura Räsänen ja Kiira, Minä ja Kitka, Seppo Savikko ja Rela sekä Jenni Lehtinen ja Dingo. Laura aloitti ja hylly... No Kitkan kanssa jatkettiin sitten samalla linjalla.. Olin aavistuksen myöhässä nelosesteen taakse työntöön ja keskityin vain omaan juoksemiseen niin koira luki mun liikeen persjättönä ja kas kummaa suoritti hypyn väärin päin.. loppuradasta ei suurempaaa mainittavaa paitsi hienot sylkkärit, jotka veivasin kun oli jo hylky alla..

Sunnuntain yksilö kisa alkoi sitten Mujusen hyppärillä.. No joo, radasta on kirjoiteltu paljonkin netissä ja oma mielipiteeni on että rata oli ihan ko. tuomarin vakiokamaa ja itse en erityisesti pidä tuon tyyppisestä agilitystä... No joka tapauksassa meidän tulos oli 5 kohtuullisen hyvällä ajalla kaikki "ohjauskuviot" meni hyvin, mutta rima kopsahti kun olin taas kerran myöhässä. Kolmen suoran putken jälkeen veto ja jäin hetkeksi haaveilemaan kun Kitka toimi joten viimeisen välistä vedon kohdalla oli myöhässä ja hätäinen huiskaisu toi riman alas.

Alla kuvia radat kuvina. SM:ien kuvia löytyi useista albumeista niistä tuhannet kiitokset kaikille kuvaajille. (Sirpa Saari, Noora Suurnäkki, Jukka Pätynen, J.Raki ja muut joiden kuvia löytyy alta)

Aamun hyppiksen alkusuora.

Viiden suoran hypyn taakse jättämistä en ollut kokeillut ikinä mutta onhan ne SM:t ihan hyvä paikka siihen!

Sitten se takaakierto, kieli keskellä suuta.

Olin aivan varma että radalta tulee ainakin 30 nollaa joten finaaliin pääsy ei ollut ollenkaan varmaan, mutta onneksi paikka heltisi hyvällä sijoituksella 14.

Finaali rata oli aivan toistamaata kuin viikonlopun kaksi edellistä, rata vaikutti aivan liian helpolle finaalien tason huomioon ottaen oltiihan siinä ratkomassa Suomenmestareita. Pulkkisen radan ainoa haaste oli helposti liian kovaksi kasvavan vauhdin hallinta... Ohessa siis tilannekuvat suoritus järjestyksessä eri kuvaajilta!

Lähtö

Lähtö vähän eri kulmasta..

4. esteen valssi ennen keinua

Tyylikäs keinulta lähtö

Kepeillä..

sitten erinäisten kurvien jälkeen A:lle

parit hyppelykset..

 ja puomille jossa ei osunut ylös menolle Kitkalle siis elämänsä toinen nousu kontakti virhe! Kuvassa Sikkekin sitä vielä miettii, että mitenhän ton kanssa nyt oli...

Sitten vielä rääkäisy puomin alastulo virheen jälkeen.. Kitkalle sen koko uran ensimmäinen puomin alastulovirhe ja on muuten varma että jää viimeiseksi!

Maalissa tulos 10 yhteistulos 15, loppusijoitus 22/168 joten ei kovin hyvin, mutta ei niin huonostikkaan ekoista Suomen arvokisoista.

Hämeenlinnan jälkikisoista sen verran että perseelleenhän se meni, aamusta aloitettiin maastoilla. Minä tietysti arpaonnea reippaasti omaavana vetäisin numeron 10 eli viimeisen jäljen. Siellä sitä sitten odoteltiin paniikissa reilu tunti mettässä jäljelle pääsyä. Alku hyvä, nosti jäljen vähän varovaisesti mutta lähti 1 keppi varmaan 60m janalta ok, kakkoskeppi ok.. sitten tuli pummi.. siinä sitä sitten tourailtiin ja etsittiin jälkeä ei nouse niin ei nouse tehtiin j lenkki ja taas samaan paikkaan... Aikaa kului ja päätin, että lähdetään pois ei tästä mitään tuu, laskin Kitkan irti matkalla kohti autoa ja lähetin sen "esineruutu-tyyliin" etsimään keppiä ja kas no se nostaa 6 kepin!!! No äkkiä koira liinaa ja takajäljelle lähetys, etenee metrin kaks ja ympäri yrittää mun ohi oikeaan suuntaan. Painostan koiran uudelleen jäljelle ei suostu etenemään, kello tikittää.. Yritän esineruutu taktiikkaan, mutta menee ihan lukkoon eikä halua etsiä.. No koira autoon ja keppejä luovuttamaan. No pummin jälkeen oltaisiin voitu jättää siihen, mutta ajattelin että esineet purkaa vähän tilannetta ja katin paskat. Mentiin ruutuun koira lakoaa täysin, en irtoa.. meni varma 10 m päähän ja pysähtyi haisteli vaivautuneesti ilmaan ja ravasi mun luo... No eihän siinä auttanut kuin keskeyttää. Olin jo lähdössä kotiin kun niin korpesi, mutta ajattelin että lähden kuitenkin katsomaan tottikset kentällä niin samahan se on jos menen itsekkin kun ei sitä ole kielletty erikseen... No Katki-Poikki totteli reippaasti ja toimi ihan mukavasti ja tuloksena 100p. Jos oltaisiin saatu ruudusta täydet niin jumaleisson, että sen yhden kepin mettään jättäminen olisi ottanut pattiin, mutta nyt ei niin harmittanut. Nyt on treenattu enemmän vieraita jälkiä sillä mun jäljen ajaminen sujuu hämäävän hyvin, vieraissa jäljissä tuntuu tulevan enemmän viettikatkoja ja näin ollen harhat myös houkuttelevat.. Jatketaan treenaamista ja kokeillaan koepaikkaa tuossa syksymmällä.