Viime launtaina käytiin jäljestämässä Hyvinkäällä Ulla Kompan johdolla. Kitka oli aivan paska... en tiedä onko orastavalla valeraskaudella ja kevään ensimmäisellä lämpöaallolla tekemistä asian kanssa mutta koira ei todella ollut itsensä. Kitka oli hidas ja epämotivoitunut eikä reagoinnut keppeihin edes hyvällä mielikuvituksella. Ensi tehtiin nosto treeni joka ei Kitkaan paljon innostanut... kepin virittely osa meni aivan mettään ja jäljestys oli laiskaa... täydellinen treeni! Jos jotain hyvää on pakko kaivaa niin jäljen nosto meni hyvin, ekasta kepistä painettiin yli mutta kulmat onnistui hienosti.

Sunnuntain ohjelmassa oli agility kisat Järvenpäässä. Kisat alkoivat vasta kuudenmaissa illlalla joten edellisestä päivästä kettuuntuneenä päätin jäljestää aamusta ja kas nyt se taas osasi jäljestää! Kepit jätin pois jälki oli n 150m jana ja kaksi rasiaa mutten ajettiin tyhjää. Hienosti meni mitänyt kissa ekalla purkilla aiheutti hieman kierroksia.

Iltäpäivällä sitten järvenpäähän kisoihin. Tuomarina oli Anders Virtanen radat oli mielestäni ihan mukavan näköisiä. Ensimmäinen rata sujui kivasti vaikka Kitka ei irronnut yhtään, mutta silti nolla voitto. Toiselta radalta 90 kulmasta keppien aloitus, otin kahden esteen takaa vastaa josta lähetys yllätys liikaa vauhtia ja kolmosvälistä sisään. Hyvä että virhe tuli heti alusta niin pääsin ottamaan kunnolla pysäytys kontaktit, loppurata sujui aika hyvin ja pääsin treenaamaan muutamaa ihan kivaa kuviota. Loppu suoran irtoaminen ei onnistunut joten sitä täytynee treenata oikeesti... Alla pari Irene Vinhan ottamaa kuvaa

 

Viikko käynnistyi aktiivisesti maanantaina tokoiltiin Marin ja Ansun ohjauksessa. Kitkalle otettiin luoksetuloon vauhtia ja intoa, Marin mielestä sujui ainakin tokoon ihan ok vauhdilla. Lisäksi katsottiin Kitkan seisomista, palkkaa olisi kuulemma hyvä heitellä enemmänkin. Liike näytti kuulemma hyvällä. Edelleen aika vedoton Kitka treenasi lopuksi vielä paikallaanolo Valon tehdessä liikkeitä, paikallaanoloon otettiin lisä haastetta menemällä ekaa kertaa kunnolla piiloon sekä paiskomalla auton ovia, kesti vaikka kääntyi lonkalle ryömiminen on onneksi jäännyt pois ohjelmasta.

Tiistaina taas tokoa tälläkertaa CB:n kentällä Maunulassa. Anna Liukko veti treenejä, aluksi otettiin paikallaanolo. Kitka oli ensimmäistä kertaa ryhmässä niin että olin piilossa, ihan ok meni olin itse aika epävarma joten jäin nurkalle kuikkimaan. Anna mielestä olisi ollut parempi, että olisin näyttäytynyt kunnolla. Hän suositteli treenaamaan puska läpi niin että itse näkee koiran mutta koira ei näe ohjaajaa.

Paikallaanolon jälkeen Kitka otti kaukoja, se oli jälleen vetelä mutta muutaman palkkaamisen jälkeen virittyi hyvin. Kaukojen jälkeen treenasin luoksetuloa kentän päädyssä meni ihan ok, nosti laukalle. Tehtiin muutama ruutu, namilla joka oli virhe Kitka alkoi etsimään ruokaa ruudusta... Lopuksi otettiin Annan johdolla vielä seuraamista ja liikkeestä maahanmeno että seisominen molemmat sujui ok. Anna huomatti minun käden käytöstä, totesi että kannattaa miettiä missä sitä haluaa pitää ettei ole luonnoton...

Keskiviikko pidettiin lepopäivää, illalla kauppareissun yhteydessä käytiin ottamassa toko-hyppyä purinalla. Kitka ei oikein tahtonut lähteä hypylle joten käydään hiomassa hyppy nyt muutaman iltana. Torstaina tokoiltiin lähi kentällä lyhyesti kaukoja ja luokse tulon vauhtia. Lisäksi harjoiteltiin pois mennessä pysähtymistä eli pallolentää vauhdista pysäytys ja nopeasti perään. Muutama pysäytys onnistui oikein mallikkaasti.