Voi sitä paniikin määrää kun sunnuntai aamuna lähdettiin kisoihin Pohjalle :). Perjantaina tehtiin jana treenit ja esineruutu Markon ja Katjan avustuksella Luukissa. Viimeistely treeni ei ollut mitenkään maanitteleva, mutta onneksi sentään esineet nousivat hienosti.

Mutta itse kisaan, lähtökohtaisesti sain tiedon kisapaikasta vasta perjantaina päivällä kun soitin olisiko kokeessa peruutuspaikkoja. Ehkä hyvä niin sillä olisi varmaan muuten hinkannut koiran hengiltä...Tottiksen tiesin olevan jotenkuten hanskassa mutta ongelmana oli että oltiin treenattu vain osa suorituksia ja esimerkiksi eteenmenossa ei koskaa olla otettu maahan menoa. Este noudot olivat myös hiukan kesken mutta Kitka suorittaa ne kuitenkin mielellään joten olin varma että ne hoituu. Myös esineet olivat sujuneet treeneissä hyvin. Mutta ne janat... apua! Välillä tosi hyviä välillä ei mistään kotoisin... No koepaikka saatiin niin ei siinä auttanut kun lähteä kokeilemaan,

Päivän ensimmäisen harhan ajoin kun menin Katjaa hakemaan Ymmersasta, yllättäen löysin itseni Olarista!? No siinä meinasi jo ensimmäinen paniikki iskeä että ei päästä kisoihin ollenkaan. Aikataulu kirittiin kuitenkin kevyesti kiinni ja klo 9 Karjaan ABC:llä ei tuottanut tuskaa. Koe alkoi maastolla jonne ajettiin tapaamispaikalta muutama kilometri ja voi apua kun näin sen metsän, kaunista honka metsää jossa näki kilsan päähän, ei todellakaan se meidän vahvuus. Kitka toimii nimittäin ehdottomasti parhaiten mitä vaikeampi maasto, no siitä maasto asiasta siinä täristessä Katja vaan laittoi vettä myllyyn ja minä kiersin hermostuneena autoa ympäri :). Meille tuli arvonnassa numero 6 mutta jostain ihmeen syystä meidät laitettiin ensimmäisenä metsään. Olin lähetyspaikalle mentäessä aivan lukossa ja hyvä että sain ilmoittauduttua Taposen virnuillessa vieressä. Lähetys jäljelle päästin koiran varmaan metrin verran ja otin vaistomaisesti pari askelta perään kunnes tajusin että en minä saa liikkua... Kitka bongasi jäljen täydellisesti ja lähti jäljestämään oikeaan suuntaa heti. Minä en voinnut uskoa tilannetta todeksi ja odottelin kokoajan vääräjälki huutoa mutta ei sitä kuulunut. No sitten kävi ohjaajan aivopieru kun en tajunnut mistä on kyse laskin liinasta irti ja koirahan jäljesti jonnekkin horisonttiin. Minä yritin loikkia liinan perässä mutta en saannut siitä kiinni ensimmäisen kepin yli mentiin sillä välin kun yritin saada liinasta kiinni, kakkos kepin nappasin itse jäljeltä. Sitten päätin että ei tää nyt näin voi mennä ja kutsuin koiran luokse ja käskin sen nostaa kepin ja vot johan rupes lyyti kirjottamaan loppu jälki meni ihan nappiin. Esine ruutu oli meille palakakkua, ensimmäinen pisto ja takakulmasta nousi heti. Tuomari kehui työskentelyä erinomaiseksi täydet pisteet siis. Maastosta 180 pistettä. Maasto osuuden jälkeen ajeltiin letkassa Pohjan kentälle joka oli aika erikoinen paikka, mikälienee vanha maa kaatopaikka... Pohja epätasainen ja muutenkin huono, kaavio täytyi tähdä niin että "kierrettiin" esteet muuten ei ollut tilaa tarpeeksi. Maastoperusteella muutamat jäivät tulematta tottikseen joten meidän pariksi lopulta nuori dopperi narttu. Tarkoitus ei ole olla roturasisti mutta ei voi muuta sanoa kun jep,jep.. olipahan tapaus koira karkaili ja häiritsi käytännössä koko suorituksen ajan ja ohjaaja karjui koiralle niin että Kitka oli välillä ihan lukossa. Mitä enemmän Kitkaa hirvitti sitä enemmän mua hirvitti Kitkan puolesta. No tottis oli kyllä synkkä, todella paljon huonompi tasoltaa jota normaalisti tehdään, Kitkaa selkesti hirvitti ja henkilöryhmässä se jättäytyi taakse. Ennen seuraavaa koetta täytyy tehdä tottista paljon muutenkin kun itekseen. Tottis kuitenkin 91 pistettä valopilkkuja oli kuitenkin erinomainen hyppynouto ja eteenmeno. Loppupisteet 271 1-tulos JK1, kyllä mulla on vaan pätevä pikku belgi.