3.10 ajeltiin Lahteen SBKY:n jalostustarkastukseen.  Jalostustarkastuksen tuomari oli Antti Nieminen.

Jalostustarkastus oli ihan mielenkiintoinen kokemus ja  siitä saatu arvio oli aika ok ja kuvasi koiraa aika hyvin. Kitka mitattiin ja säkäkorkeudeksi saatiin 57cm, joten ihan keskikokoinen pötkylähän se on.

Kokonaisuus oli jotakuinkin moiteeton ainoat huomautettavat olivat lantio joka on vähän alas kiertyvä, rintakehä joka voisi olla syvempi ja käpälät jotka voisivat olla tiiviimmät.

Muita kommentteja oli Rodunomainne hyvä tyyppi ja luoksepäästävä avoin.

Luonnetesti oli 18.10 Taiplsaarella tuomareina Lea Kilpeläinen ja Wilhelmiina Virolainen

Luonnetesti videoitiin LPKY:n kameralla ja video tulee sitten joskus. Kiitos Mikalle kuvaamisesta!

Osasuoritukset menivät seuraavasti

Toimintakyky +2 Hyvä

Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +3 Kohtuullinen hinnitty

Taistelutahto + 2 Kohtuullinen, Kitka ei jostaan syystä ollut kovin kiinnostunut leikkimään testaajan kanssa vaikka normaalisti leikkii mielellään kenen kanssa vaan..

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Tempperamentti +3 Vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästä aavistuksen pidättyväinen

Laukauskokemattomuus ++, laukauskokematon. Testi on ilmeisesti muuttunut sitten viime käynnin tai tämä oli jotenkin aika poikkeava sillä laukaukset ammuttiin vain 5-10 metrin päästä koirasta ja KAIKKI testissä olleet koirat todettiin laukauskokemattomiksi. Kitka kavahti ensimmäisellä kerralla ja jonkin vielä jonkin verran toisella kuitenin joka kerta reaktio pieneni. Kitka ei ole aiemmin reagoinnut paukkuun... Minkäs teet.

Kokonaisuutena koira toimi testissä aikalailla niin kuin olin aavistellut vain puolustamisessa se osoittautui vahvemmaksi kuin olisin uskonut. Kitka pystyi käyttämään agressiota hyvin helposti joten ominaisuudet kyllä riittävät jatkossakin kansallisiin lajeihin hienosti... :)