Kaikenlaista sitä ihminen saattaa keksi vapaa aikanaan. No me aamulla puoli neljältä Ninan kanssa näyttelyyn SEINÄJOELLE, kysymys kuuluu missä on järki?! Timo lainasi meille auton joten matkaan saatiin Kitka ja Candy sekä Ace ja Valo, Taavin oli tarkoitus lähteä myös mukaan mutta valitettavasti se joutui jäämää kotiin tappelussa tulleen vekin vuoksi...

Ajomatka Seinäjoelle sujui ilman mitään ihmeellisiä kommervenkkeja ja perillä oltiin aivan aikataulun mukaisesti. Ensimmäisenä kehään tepasteli bc:t Ace H ja FIN TVA! Valo oli bortsuista sitten se kauniinpi ja tuloksena EH. Sitten vuorossa oli monen tunnin ventaaminen shelttikehän tuomari oli tosi nopea ja belgikehän mummo sellainen pohdiskelija ja kas kummaan Kitka ja Candy oli menossa kehään ihan yhtä aikaa. Ruotsalais rouva tykkäsi Kitkasta ja tuloksena SERT, CACIB ja ROP.

Kitka arvostelu: Medelstor feminin tik, mycket bra huvud och uttryck, feminin, välburna örön av bra storlek. Mörkä vackra ögön, korrekt bett. Bra hals och rygglinje, harm. vinklad fram och bak, mycket vackert päls och färg. Rör sig bra. Eli vallan sievä pikku koira.

Tänään oltiin sitten jäljestämässä viimeistä kertaa tänä vuonna CB jengin voimalla. Kitka ei ole metsässä käynnyt sitten edellisten jälkitreenien ja työskentely oli kyllä sen mukaista. Janalla eteneminen oli ihan ok ja ensin pieni takajäljen tarkastus ja sitten siististi oikeaan suuntaan. Ensimmäiset kaksi keppiä ok samoin kulmat, sitten Kitka pummasi jäljen. Jäljen tekijä ei tiennyt mihin se meni ja  aikamme hortoiltuamme Susanna huomari että ollaankin jäljen lopussa eli ei lähelläkään jälkeä, fuk... No ei siinä auttanut kun lähteä etsimään koiralle jälki uudestaan.. Käveli jonkin matkaa takaisin päin ja vein koiran jäljelle, josta päästiin taas homman makuun, tilanne saatiin korjattua kun matkalta nousi vielä yksi keppi ja pallokin :) Jälki täytynee siis vielä joku viikonloppu käydä tallomossa niin että saadaa kunnon onnistuminen kauden päätökseksi...

Päätin ottaa Kitkalle esineruudun pitkästä aikaa mielikuvana koska ilma oli hyvin seisova ja viime aikoina Kitkan esineet on olleet enemmän juoksemista kuin suoria pistoja joten Katja avustamana tehtiin mielikuvat. Kitka lähti ensimmäisellä pistolla reippaasti liikkeelle ja eteni ylipuolivälin todelle kovaa kunnes alkoi kurvata mielikuva ykköselle. Takaisin kutsu, uusi lähetys sama juttu, siirtyminen puoleen väliin ruutua ja vot. Ykkös esine ei meinannut ensi edelliste suoritusten epäonnistuttua oikein natsata ja pari ekaa lähetystä johti vain parin metrin etenemään. Otin Kitkaa paannasta kiinni vaihdon vähän lähetyspaikka ja  sinne upposi ei juossut miljoona mutta suoraan kuitenkin ja sieltä tuli esine eli lopulta onnistuttiin tekemään hyvä treeni vaikka Kitka ei ehkä ollut ihan sitä mieltä. Lisäksi treenasin Kitkalle muutamen kerran henkilöryhmää, niin että juuri ennen kuin silmät muljahtaa että tuollahan on muuten ihmisiä mennäänkö me sinne niin palkkaa koiran kunnon leikillä. Toimi aika kivasti, henkilöryhmää täytyy vaan muistaa treenata ainakun siihen tulee mahdollisuus.