Agility treenaus on viime aikoina ollut vaisua. Syynä lienee järkyttävä helle joka käytännössä katsoen tehnyt edes kohtalaisen harjoittelun mahdottomaksi. Onneksi vihdoin vaikuttaa siltä että keli on kohtuullistumassa.

Heti Saksan reissun jälkeen suunnattiin loppuloman viettoon Lappeenrantaan ja Imatralle toko SM:iin. Taavin kanssa käytiin vähän viihdyttämässä yleisöä ja hakeamassa pari kymppiä ja pari nollaakin. Loppua kohti parannettiin kuitenkin kuin sika juoksua kun mun omat väärät käskyt vähenivät ja jännitys alkoi helpottaa. Tulos olisi tosiaan ollut ainakin jonkun kymmenen pistettä parempi jos olisin muistanut kaikki käskyt... Mutta kyllä pikku terrieri oli hauska!

Sunnuntaina karautettiin Mikkeliin, Peppi ja Taavi oli ilmoitettu hyppiksille ja Kitka molempiin startteihin. Keli oli alkuun lupaa puolipilvinen, mutta ennen kuin kisa alkoi oli jo aivan helvetin kuuma... Kitkalle peruradalta hyl kun ohjaaja juoksi pujottelun läpi (siinä olisi muuten voinnut käydä oikeesti huonosti). Hyppyradat aloitin Pepin kanssa rata oli suhteellisen helppo, mutta ihanne aika oli aika tiukka treenaamattomalla koiralle. Suoritus oli ihan mukiin menevä oma moka oli liika vedättäminen keppien jälkeen joka kostautui Peppi yritti putkeen ja aikaa paloi pari sekunttia mutta ilman virheitä selvitiin. Tulos pienellä yliajalla 1, jotain.. Seuraavana oli vuorossa terrieri energiaa. Muutin ohjauskuviotaa aika paljon varsinkin alun osalta koska Taavi ei pysy lähdössä. Alku meni hienosti keppien veto aloitus ei kuitenkaan toiminut vaan Taavi aloitti kepit suunnilleen puoli välistä... Vielä toinen sekoilu tehtiin keppien jälkeen samaan tapaan kuin Pepin kanssa ei tullut virhettä mutta aikaa kyllä paloi.. Tuloksena oli 5 ja  vähän yli aikaa. Terroristi oli kyllä aika erilainen ohjata, yllättävän työläs tai oikeastaan ohjattava. Kivaa kuitenkin oli toivottavasti Nina lainaa Taavia toistekkin! Kitkan hyppis oli sitten variaatio Taavin ja Pepin radoista. Tein alkuu sylkkärileikkauksen jota en vetänyt tarpeeksi syvälle ja nelos hypyn suuntaa oli huono mutta kilttinä pikku koirana Kitka kääntyi ja jatkoi rataa kunnolla. Tehtiin pitkästä aikaa hyvällä fiiliksellä vauhdikasta rataa ja tuloksena hieno nolla ja voitto!

Seuraavana viikonloppuna suunnattiin sitten Kouvolaan Riinan ja Sagan kanssa kisailemaan. Meille kolme tasaisen hyvää suoritusta koira toimi aivan mahtavan hyvin, mutta omat ohjausvirheet johtivat että saldoksi 3 x 5 saatiin tehtyä erinomaiset kontaktit kahdella ekalla radalla ja hyppiksen haastavammat paikat meni hienosti. Viime viikonloppuna kisattiin sitten Haminassa helle oli heti aamusta aivan sietämätön ja oma olo aivan vetämätön. Laiska fiilis näkyi suorituksissa Kitka toimi niin kuin ohjattiin niin kauan kun "jaksoin" tehdä kunnolla töitä homma pelitti heti kun keskittyminen karkasi esim. siihen nollatekemiseen niin johan paukkui.. tuloksena kolme hylky ja itsetunto kuopallaan...

Päivän hyvät uutiset tuli kuitenkin iltapäivällä kun käytiin Tiiun kanssa ultraamassa Kitka, kyllä siellä on porukkaa! Määrä on vaikea sanoa mutta ainakin pari.. eli tästä alkaa nyt siten jäähdyttely.

RM-tokot lähestyy uhkaavasti. Tokoa on tehty nyt vajaan kahden viikon aikana lähes joka ilta, pääsasiassa pieniä treenejä omalla pihalle koska on ollut niin kuuma. Ruutu on ollut viritettynä takanurkkaan ja sujuu tällähetkellä hyvin, apuna olen pitänyt edelleen targettia. Eilen tehtiin ensimmäistä kertaa ruudusta sivulletuloa pallon kanssa ja aika hyvin se meni ihan eka yrittämällä. Kuinka niin jäännyt viime tinkaa noiden liikkeiden kokoaminen... Luoksetuloa ei olla tehty kertaakaan kokonaisena. Muutama seisominen on otettu pääasiassa ollaan treenattu läpi juoksua . Kierrosta ollaan otettu maahanmenoa ja seisomista. Maahanmeno saisi olla nopeampi, mutta tähän hätään saa kelvata. Paikallaanolo, seuraminen ja istuminen ok. Metalli on hidas koska hampaita vihlonee keväisinen haverin jäljiltä (yläpuolelta kulmurin edessä olevan ison hampaan ydin näkyy kun törmärmäsi FMBB-kisojen treeneissä A:han), ottaaa kapulan kuitenkin ja palauttaa samalla nopeudella. Tunnarissa nostaa hyvin oman, ongelmana on että lähtee liikkurin käsky-sanalla tähän täytyy ottaa kuuri.. Muutaman kerran on jäännyt hidastelemaan palautuksen kanssa mutta muuten toimii ok. Hyppynoudossa ei liene mitään ihmeellistä sitä on kuitenkin treenatti PK:ta varten. Kaukot voi apua... Ne oli ihan ok kunnes päätin että seiso-maahan tekniikka täytyy parantaa.. tehokuuri sai aikaan sen, että ei tahdo nousta kunnolla seisomaan kun olettaa, että käsketään maahan heti. Seiso-istu tekniikka on myös ihan syvältä hidas ja jotenkin epävarma. Olen palkkaillut ekasta vaihdosta pallolla, joka on toiminut aika jees. Etäisyyttä kasvatettaessa vaihdot on selkeästi hitaampia, pitää nyt palkata hyvistä vaihdoista entistä paremmin jospa se varmuus tulisi sieltä.

Saatin sitten jälkikoe paikka 22.8 Hyvinkäälle sitä silmällä pitäen on jäljestelty ahkerasti lyhyitä 200-300m motivaatio jälkiä omassa metsässä. Matti on käynnyt tekemässä meillä jäljet ja ainoastaan kepit on merkattu systeemi on toiminut hyvin ja parantanut minun koiran lukutaitoani huomattavasti. Janat toimii nyt 15-25m hienosti pidempiä en tai treeneissä vielä tässä vaiheessa teettää. Pääsääntöisesti ottaa oikean suunnan  ja ykkös keppi/lelu nousee hyvin. Palkan olen vaihtanut ruokaan joka tuntuu olevan raskaana olevalle mieluinen palkka. Jatko onkin sitten jotain kummallista epävarmuus kasvaa ja johtaa helposti sijaistoimitoihin kunten heinän syöntiä tai harhoja, seisoskelua tai muita kummallisia viettikatkoja.. Siinä sitten keräillään vähän itsemämme ja taas jatkuu ja hyvällä vireellä. Erittäin kummallinen ongelma tällähetkellä en osaa syyttää muuta kuin hormooneja mutta tämä on toistunut nyt muutamassa treenissä. En tiedä pitäisikö jättää tauolle vai treenata enemmän jos saisin itsevarmuuden taas kasvamaan, mutta riski on tietysti, että huononee entisestään. Jumeja ei ole fyssari ja osteopaatti on molemmat käynneet Kitkan läpi viimeisen kahden viikonaikana. Nyt pohdinnassa on että mennäänkö kokeeseen ollenkaan eli ollaanko me liian raskaana vai otetaanko riski ja mennään. SKL:n sääntöjen mukaan osallistumiselle ei ole mitään estettä mutta itse olen kyllä vähän sitä mieltä että jos jotain sattuu. Esteiden suoritustekniikka on kyllä todella hyvä joten niissä ei ole mitään pelättävää lähinnä minua arveluttaa mahdollinen motivaation puute joka tekee jäljestä mahdottoman suorittaa...

No nyt ensiksi käydään ne RM-tokot ja katsotaan miten seuraavaa viikkoa sujuu... Toki tarkennus ultra saattaisi helpottaa päätöstä puoleen taikka toiseen..