Pentu-blogin kirjoittamisessa päästään sitten vähällä sillä Peppi on tyhjä...Itku Surkee juttu olin niin jo innoissani pentujen hoitamisesta ja nimiäkin oli mietitty. Ensimmäinen FF pentue saa siis odottaa. Seuraavana on suunnitteilla pennut Kitkalle about 2010/2011.. Eli pennun tuoksua ei ole tiedossa ihan vähälle aikaa.

Kitkan juoksu alkaa olla ohi ja tällä viikolla onkin tottisteltu jonkin verran tulevaan BH-koetta silmällä pitäen. Tiistaina otin purinalla Kitkalle seuraamista ja hyppy noutoa patukalla. Molemmat sujuivat hyvin kun palkkasin "vuolaasti" tosi reilulla leikillä niin motivaatiokin oli aika kohdallaan.Treenin lopuksi otin vielä paikallaanolon n.5min. Pysyi ihan rauhallisena, paikallaanoloja täytyy treenat enemmän ensi viikolla. Keskiviikkona pidettiin ASS teamin tottis treenit purinalla, Kitka teki viimeisenä ilmoittautumiset ja henkilöryhmä meni hienosti puru tyyny oli kokoajan näkyville joten jaksoi keskittyä hyvin. Treenin päätteeksi käytiin vielä Konalan K-marketin pihassa "kävelemässä". Kaikki osasivat käyttäytyä, joten kyllä on kumma jos ei läpi päästä!

Tänän treenattiin sitten koko jälkikoe lyhyessä mittakaavassa. Keli oli sateinen ja pelto sula vain sentin verran. Pitkän talven jälkiltä päätin tehdä Kitkalla kaksi keppiä +vara. Kitka oli ihan fiiliksessä kun mentiin pellolle se pörräsi nenä maassa ja tiesi selvästi että ollaan menossa hommiin. Virittely tehtiin kahdella kepillä jotka molemmat nousi hyvin. Kitka nosti jäljen hyvin (suora lähetys 2metriä) ja söi todella ahneesti. Kauden ekaksi jäljeksi teki töitä todella hyvin nenä maassa. Kokonaisuutena jäljesti huolelliseti ja söi hyvin! Ensimmäisen kepin kohdalla sattui jotain outoa, harhautui  pari askelta ennen jäljen oikealle puonlella ja palasi jäljelle heti kepin jälkeen. Toinen keppi nousi sitten hienosti joten vara keppi voitiin jättää käyttämättä.  Jälkitreenin päälle, tallottiin esineruutu viereiseen metsikköön. Nina vei esineen ja me odotimme alueella, Kitka oli tosi innokas ja lähti etsimään esinettä vauhdikkaasti. Se teki töitä hyvin mutta jostain syystä ei meinannut pysyä alueella (painoi ohi vasemmasta kulmasta). Esinettä ei ruvennut löytymään niin tehtiin muutos suunnitelmaan. Kytkin koiran ja mentiin yhdessä esineellä. Jätettiin se yhdessä ja sitten ripeästi lähtöpaikalle ja uusi lähetys ja johan uppos. Jotta paketti olisi täydellinen niin käytiin Nina kanssa vielä tottistelemassa meidän lähi kentällä. Tehtiin pari aloitus harjoitusta niin johan vire löytyi. Tehtiin pari pitkää suoraa seuraamista jotka onnistuivat hyvin. Lopuksi otettiin vielä luoksetulo joka onnistui hienosti Kitka tuli todella kovaa kohti ja hetken jo mietin että väistänkö. Erinomainen jarrutus ja eteenistuminen! Hyvä Kitka olipa mukava treenipäivä, huomenna sitten Oreniuksen agility treeneihin.