Vuosi 2010 on käynnistynyt suhteellisen aktiivisesti.

Aloitetaan vanhimmasta  päästä heti uuden vuoden hulinoiden jälkeen 3 pv  suuntasimme Hyvinkäälle JAU:n kisoihin, koiria oli yllättäen tosi paljon ja kerrankin olin järkevä ja ilmoitin vain kahteen starttiin. Ekalta radalta siivo perus nolla jolla oltiin muistaakseni 10, ero kärkeen ei ollut suuren suuri ja lohduttelin itseäni että otin kuitenkin pysäytys puomin. Seuraavalle radalle lähdin sitten tuplanolla mielessä ja latautuminen oli mennä "yli" niin että meinasin ohjata koiran 1 radan aloituksen mukaisesti, sain vielä tämän ensimmäisen hazardin korjattua mutta  kiire seuraavaan tilanteeseen johti siihen että putken jälkeinen rima tippui kun oli koiran edessä ennen ponnistusta. Koska virhe sitten tuli päätin ottaa kunnon pysäytyksen A:lle, Kitka himmasi mutta ei täysin pysähtynyt joten palautin loppu rata meni hienosti jopa kontakti leieröinti... ;)

7.1 töihin paluu ja fyssarilla käynti. Kitka sai kehuja kunnon suhteen tasapaino treenit toimivat hienosti. Seuraavan kerran vasta Helmikuussa.

No agilityn täyteinen Tammikuu sai jatkoa 9-10.1 kun matkustimme Riinan ja Sagan kanssa Eckeröhön kisaamaan. Eckerön halli on kyllä aivan unelma paikka kisata, iso ja valoisa sekä sopivan lämmin. Pohja oli todella hyvä ei mitään ongelmia luistelun tms. kanssa. Lauantain kisat alkoivat vasta puolen päivän jälkeen mutta koska me oltiin perillä jo hyvissä ajoin perjantaina. Niin mekin oltiin into piukassa katsomassa kavereiden junnukoirien menoa jo kympin jälkeen lauantaina. Ace ja Nina tempaisivatkin tyylikkään nollan häviten vain joitain kymmenyksiä voittajalle. Päivän ensimmäinne rata oli ruotsalaisen tuomarin käsialaa estevälit olivat tosi lyhyet mutta se ei meille ole Kitkan kanssa ongelma pikemminkin etu... Jätin koiran esteen taakse kutsu ja liikeelle haltuun shhh.. käsialas ja räps! Kakkosrima! No siitä sitten rennolla otteella maaliin ja lohdutuksena nopein vitonen, meidän ajalla olisi päässyt muistaakseni neljänneksi joten ei huonosti pikku-katkilta. Lauantain kakkos rata oli Luomalan Henkan rata kuvio näytti simmpelille vaikka muutama vääntö oli siihenkin sullottu. Jätin taas Kitka ykkösen taakse kutsu ja liikkeelle ja mitä tapahtuu EKA RIMA! voi sitä ketuksen määrää, meinasin juosta maaliin suorinta tietä... no sain kuitenkin kasattua itseni ja tehtiin Kitkan kanssa oikein mainio loppu rata, puomin pysäytyksillä yms. pettymyksen jälkeen radasta jäi kuitenkin hyvä mieli. Päivän viimeinen rata oli hyppis joka oli suhteellisen simppeli, suoritus ei ollut todellakaan optimi mutta nolla kumminkin sijoitus taisi olla siellä kympin huonommalla puolella. Lauantai iltana oli sitten aikaa miettiä syntyjä syviä ja kerättävä voimia vielä pitkää kotimatkaa varten. Sunnuntai aamun Jan-Eigelin rata meni ihan reisille jotenkin en heti alussa päässyt rytmiin ja siihen se sitten  levisi... Rata oli kyllä hauska ja se täytyy koota uudemman kerran sopivan kuvion löytämiseksi.

Meidän agility täyteinen kuukausi sai jatko 15.1 Kirkkonummella kahden startin verran. Tuomarin Mia Laamanen jolla oli tuttuun tyylin aika haastavat tiiviit radat, mutta minä tykkäsin kyllä kovasti. Ensimmäiseltä radalta Kitkalle nolla taas pysäytys puomilla, kehän ulkopuolelta oli kuulemma tosi hienoa menoa, noh itsellä oli hiukan eri fiilis, mutta nolla kun nolla sijoitus 2. ja eka agility serti. Toinen rata oli tyyliltään edellisen kaltainen ja vaikutti oikein kivalle, hain koiran autolta ja päätin, että nyt tulee hieno toinenkin nolla... Ja kyllä juu hienoa rataa kunnes.. lurps putken väärä pää imaisi... oma moka juu mutta eihän se edelliselläkään radalla edes katsonut sitä...prkl! Käännyin ympäri ja näin Mia kädet ristissä todella harmistuneen näkoisenä, noh tällästä tää on lähellä käy. Kyllä se vielä sieltä irtoaa joskus, toivottavasti.

Sitten 23-24.1 Kuukauden koho kohta Bemari-leiri. Vaikka me ollaan varakoirakko nro. 3 oltiin jo toisella leirillä. Olisi kiva päästä vielä pääsiäisen leirillekkin, samaan aikaa on HAU:n pääsiäiskisat ja mulla on talkoovuoro. Kouluttajina oli tälläkertaa Marjut Pulli ja Jari Suomalainen. Molemmille oli kivoja haastavia ratoja ja kyllä siellä tulikin kirmattua. Teknisesti ei tehty mitää uutta joka oli ok sinällään, molemmat käyttivät paljon okseria ja siitä  180 asteen kääntöjä lisäksi oli kiva treenata piipaavaa pöytää. Suomalaisen radat laittoivat juoksemaan oikeasti aika paljon mutta hyvä vaan. Maijun radat olivat hyvin teknispainotteisia mutta silti niihin yhdistyi kivasti vauhti ja etenkin takaa leikkaukset joita ollaan harjoiteltu edelleen aivan liian vähän. Treenien lisäksi meillä oli Anna Boströmmin luento ja lisäksi Anna kävi läpi halukkaiden koirat. Kitka oli Annan mielestä hyvässä kunnossa niskassa oli jonkin verran kireyttä sen lisäksi selkä tahtoo mennä tukkeeseen joka johtaa siihen että Kitka peitsaa väsyessään. Hoitona Anna neuvoi muutaman näppärän venytys kikan jotka toimivat Kitkalle tosi hyvin. Lisäksi tilasin itselleni Saarelaisen Minna tekemän koirahieronta kirjan jossa kuvissa on Pepin tyttö Sooda. (pieniä sivuraiteita) . Kuvissa esiteltiin yksityiskohtaisesti erilaisia hieronta ja venytys juttuja. Bemari-leiri oli jälleen kerran tiivispaketti agilitya motivoituneiden ihmisten kanssa, jutut olivat kyllä välillä ala arvoisia mutta hauskaa oli! Kiitos vaan Oulun teho-tytöille Tarjalle ja Riitalle siemen vinkeistä, Lotalle, Joonalle ja mullekkin hyvistä nauruista! Lotan kanssa päädyttiin että me ruvetaan vetämään vaan sellasta Back2Basic- trendiä jossa jätetään kaikki hifistelyt niille jotka osaa niitä tehdä. Perusmeiningillä vedettiin tämänkin viikonlopun aikana 2 oikein mainiota nolla rundia.

Nyt me pidetään Kitkan kanssa parin päivän ansaittu huilitauko ja ladataan akkuja tokoilun merkeissä. Samalla pidetään peukkuja kovasti kipeän pikku bc nopean paranemisen puolesta!